Koffer interieurs

Materialen

We hebben een zeer grote foam voorraad ca. ca. 15.000m2 in allerlei soorten densiteiten en kleuren. Hierdoor kunnen wij u goed van dienst zijn met een groot assortiment aan platen met verschillende afmetingen.

Wij gebruiken diverse soorten foam materialen in onze producten. De meest gangbare foam voor inlays is PE foam en PU foam. Daarnaast gebruiken wij ook diverse andere foam waaronder EVA foam.

 

De foamen kunnen we onderscheiden in twee categorieën. Hard- en zachtfoam. De namen doen het al vermoeden dat het hier om zacht en hard foam gaat.

Zachtfoam is polyethyleen (PE) en polyurethaan (PU). Deze kunnen ook weer verschillen in hardheid (of liever gezegd zachtheid). Dit duiden we aan door SG (soortelijk gewicht) deze wordt bepaald door het aantal kilogram per kubieke meter. SG45 houd dus in dat dit schuim 45 kg/m3 weegt. Op onderstaande afbeelding ziet u PE foam (links) en PU foam (rechts) van dezelfde afmetingen met allebei 5 kilo gewicht er op, beide zijn SG45 dus wegen net zo veel. PE foam is steviger dan PU foam. Is sommige gevallen is een stevige foam gewenst in andere gevallen is een zachtere foamsoort gewenst.

Hardfoam zoals EVA foam is stugger van structuur en is daarom ook moeilijker te bewerken. Dit is goed te snijden met de waterstraalmachine, terwijl de andere schuimen ook heel makkelijk geknipt en gestanst kunnen worden. In overleg met de klant bepalen we welke foam het beste bij uw situatie past.

Koffer interieurs - eva schuim
Koffer interieurs - PE schuim
Koffer interieurs - eva schuim